Hoe overleef je echt 4 weken stil zitten als je gewoon wil sporten!

De eerste 2 weken van de operatie liep ik rond met strak zittend gips. Wanneer ik ook maar een beetje neigde naar sporten, anel fietsen of een beetje met gewichten op je rug hangen begon mijn hand te kloppen, jeuken, irriteren! Hoe gigantisch irritant!

Na 2 weken kreeg ik ander korter handzamer gips. Ik was wat beweeglijker maar het was nog steeds … 2 weken niet sporten!

image

image

Het zwarte gips zat net wat te strak waardoor ik constant met pijn liep. Toen overgestapt naar oranje! 😀

Mijn hoofd begon ook te malen. Hoe kom ik hier zomenteen uit. Ik merk dat mijn core spieren verzwakken en ik zie langzaam aan mijn gewicht stijgen! :S DAMN  ik wil weer sporten.

Na die laatste 2 weken mocht mijn hand uit het gips!
Ik mag weer… ik ben vrij, ik kan!!! …Ik wou dat het zo makkelijk ging.

Van de Co hand chirurg mag ik 4 weken nog geen kracht zetten met mijn hand. …Uitgelegd dat ik wil trainen voor het WK en het WK zelf. Na overleg met de Hand Chirurg mag ik na 2 weken rustig weer kracht zetten met die hand! Met nadruk en hoofdletters op rustig!

Met een brace, om te voorkomen dat ik hem overbelast mag ik alweer rustig in tijdrit houding trainen!

 

wpid-wp-1437113532545.jpeg

image

Dan eindelijk ben ik weer in het hier en nu! 2 weken nadat het gips eraf is! Tijd om volle bak te trainen. Kijken of we de trainingsachterstand kunnen terugbrengen naar een minimum!

Dankzij mijn ouders, Tim en Dexter de Fysio’s, Guido de sportarts, Nigel van Bikeplanet en Roos de Sport diëtiste gaan we dat op een hele hele gave manier doen!

Wordt vervolgt.