Nieren tot Spieren

Transplantatie, Sporten en nierziekte

Geestelijk

Gaat het .. ja goed, zou ik willen zeggen.
Lekker snel en makkelijk antwoord. Goed om er even snel van af te zijn. Nu vraag ik wel eens aan mensen hoe is het echt, hoe is het met je hart, je gevoel, of ben je gelukkig?

Die vraag zal ik nu maar voor mezelf beantwoorden.
Hoe het gaat … dan zeg ik goed. Ik voel me sterk, ik heb een ritme voor mezelf. Ik heb een trainingschema dat ik moet volgen. Door dit alles draai ik lekker zonder stil te staan.

Dit betekent niet dat alles gewoon maar goed gaat. Soms heb ik nog steeds het gevoel dat ik beschadigd ben. Niet meer heel, niet meer Tim .. niet meer de spring in het veld de flierefluiter … de druktemaker.

Dit merk ik ook van andere mensen. Nee niet de mensen die me kennen en die ik lief heb. Ik heb een aantal keer een afspraak gehad met een meisje… kennismaking, gezelligheid… en dan pillen moeten nemen… Niet dat ik dat een probleem vind maar wat eraan vast zit is niet iets waar je bij een kennismaking over wil hebben. Ja het is mijn verhaal, en ja het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.  Maar ik ben Tim, niet een verhaal, een sprookje of een drama.

Daarnaast heb Ik nog steeds trauma dromen…minder vaak en minder heftig maar ik ben daarna nog steeds 2 dagen van de rel qua slaap ritme. Toen ik halverwege de revalidatie was begon dit…

Dromen dat je wakker wordt, badend in het zweet … en alleen maar angst in je hoofd… angst als een witte deken voor je ogen… je ziet niets, merkt niets … alleen die angst die houdt je vast… je ziet vaag beelden … maar that’s it.
De laatste keer was eind februari. Waar ik vlak  na de transplanatie het ongeveer 1x in de 2 weken was en later 1 x per maand… ben ik nu NIET benieuwd waneer de volgend keer is. 

Hoe mijn hart is…. Mijn hart leeft … elke dag wel weer wat meer… Na de marathon was er geen zwart gat … het leven ging door en ik moest door. Ik wou door ik ging door. Net zoals toen ik ziek werd .. net zoals met de transplantatie….
Pas op, de Tim-trein moet erlangs, moet erdoor. De trein is wel ontspoord na de marathon maar niet zo hard als misschien had verwacht.

Wat het me ook kost ik trek hem door, op de rails..

Tijdens het schrijven van dit stuk … is mijn hart toch wel erg leeg… en vol tegelijk. Ik hou van het leven en van alle emoties, mensen en het geluk dat je erin kan vinden…
Maar ik merk dat een deel weg is… een deel dat ik vroeger wel had of mezelf nu inpraat dat ik had…

Ik merk het ook na een goede of juist een hele slechte training… Thuis komen … niets om even tegen aan te trappen dan muziek.. mijn keyboard of mondharmonica… niets om even tegen te schelden dan mijn pc of tv… Gewoon niets, leeg … Niet even iemand om tegen te praten of weg te kruipen.

Stilstaan bij dingen die gebeurd zijn kan en wil ik gewoon niet…
De Dialyse en door, Transplantatie en door, Relatie verbroken en door… Marathon gelopen en door… altijd maar door. Nergens even stoppen en ontladen…

Misschien niet het beste, dat besef ik ook wel maar nu voel ik me er prettig bij. Dit is wat ik op het moment aankan en wie ik wil zijn. En af toe veilig onder moeders of vaders arm schuilen… Me veilig voelen

Dat ben ik … een diesel, een doorduwer, een vasthouder…

Ik ga me niet meer druk maken om wie ik was om wie ik zou willen zijn… ik ga zijn wie ik ben… ik ga zijn wie ik nu wil zijn.

Genieten van het leven

Hakuna Matata

Dit nummer heeft op een manier de juiste emotie over hoe ik me soms voel.

Vorige

Welkom op mijn nieuwe website!

Volgende

Lichaam

  1. tjitske

    Hoi Tim. Ik ben tjitske een collega van ingrid. Ik wil je vertellen dat bert mijn man ook een nierziekte heeft. Ik heb hem leren kennen toen hij 36 jaar was en toen al een donor nier had. Ook hij is vaak afgewezen omdat hij ziek is. Maar toen ontmoeten wij elkaar en zijn nu 5 jaar getrouwd en gaan we over 5 een niertransplantatie doen. Ik ga mijn nier aan mijn man geven. En ik ben er trots op. Dus heb vertrouwen in de liefde ooit komt er ook voor jou de juiste liefde. Die jou ziet als persoon en niet aks verhaal. Ik hoop dat je hier wat aan heb. Het ga je goed. Liefs tjitske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén