Nieren tot Spieren

Transplantatie, Sporten en nierziekte

Bijzondere ervaringen komen altijd onverwacht

Waaauw wat gaat dit enorm snel zo schrijf je dat je nog maar 8 km kan lopen. Zo zit je op de 25 kilometer!

Zoals beloofd zou ik jullie vertellen over de ZKA loop. Voordat ik daarover ga schrijven ga ik toch echt een bijzondere ervaring met jullie delen.
26 september had ik het genoegen om de laatste dag van Camp C.O.O.L te mogen meemaken. Eerst even een vertellen wat het camp inhoud.

Camp COOL

Camp Cool is een activiteitenkamp voor 16 – 25 jarigen met een chronische  nieraandoening. ‘COOL’ staat voor Communicatie, Ontplooiing, Ontmoeting en Lol. Het kamp heeft als doel jongeren te ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfstandigheid tijdens de transitieperiode van kindertijd naar volwassenheid. Tijdens Camp COOL trainen jongeren ‘volwassen’ vaardigheden om zich in de wereld van volwassenen beter staande te kunnen houden.

De leiding is in handen van jongvolwassen nierpatiënten (buddy’s), die de overstap al gemaakt hebben.  Ook de buddy’s trainen zo op hun beurt de eigen sociale vaardigheden. Zorgprofessionals zien op afstand toe.

Nu de donderdag avond zelf

Samen met Lisanne ben ik naar heemstede gegaan waar het camp wordt gehouden.IMG_0021
Hier aangekomen kregen we eerste een introductie met 1 van de initiatief nemers. Een geweldige vrouw die met vuur in haar ogen kon vertellen van het kamp en wat het de jongeeren allemaal bracht. Geweldig om te horen hoe mensen zich zo vol kracht en doorzettingsvermogen zich kunnen inzetten voor anderen.

Hierna werden alle gasten in een kamer samen gebracht waar we uitleg van de kinderen kregen wat er ging gebeuren. Door het hele nabijgelegen terein lagen voorwerpen die ze andere mensen over zichzelf wouden vertellen als ze 20 jaar later gevonden zouden worden.

Hierbij werd je rondgeleid door 2 van de jongeren. Lisanne en ik werden door 2 geweldige leuke giegels rongeleid! Het spijt me meiden ik ben jullie namen kwijt! 🙁 Tijdens de wandeling en het bekijken van de foto’s, het lezen van de stukken en het zien van wat ze gemaakt hadden. Wordt je wel even op je plaats gezet waar je in het leven staat.

Zeker als je bedenkt dat 1 van de 2 lachende, giebelende vrolijke meiden meer heeft meegemaakt dan een mensen leven zou moeten mee maken.
Zo kregen wij te lezen dat ze 15x Chemo therapie heeft gehad 3x totale lichaams bestraling en toen ze genezen verklaard was haar nieren stopten met werken.
Ze is al een keer getransplanteerd maar deze is ook al door haar lichaam afgestoten.
Vooral toen ik hoorde dat ze pas 18 jaar is. Ze ziet alles zo positief dat je bijna denkt dat het niet waar is. Geweldig om dit zo mee te mogen maken. Dankjullie wel!

IMG_0014 IMG_0009

Na deze ervaringen werden er de garage nog een feestje gebouwt waar de groepen jongeren hun zelf gemaakte liedjes lieten horen. Dit met geweldige humor, beat en lekker gek doen!

IMG_0019 IMG_0017

Je kan het hele kamp en zeker de instelling van alle mensen en jongeren daar in 1 ding samen vatten wat iemand op het terein had opgehangen.

 Hoe hou je een goed gesprek.

  1. Bedenk een leuk dier ( zoals een zeehond)
  2. Probeer deze zo goed mogelijk na te doen
  3. Lach samen

Het enige wat ik hierover ga zeggen is

Goud!

Dank jullie wel allemaal!

Mensen ik kan dit niet vaak genoeg zeggen! We hebben meer van die instelling nodig!
Voor deze mensen haal ik geld op voor dit camp zetten wij nieren-tot-spieren ons in!

Geef via Geef.nl

No one can stop us now!

Vorige

Meer vragen dan antwoorden.

Volgende

Kort snel berichtje

  1. Jane de la Fosse

    Dankjewel Tim, voor deze mooie opsteker!

  2. Alex Opmeer

    Geweldig Tim, wat mooi om je relaas te lezen, klinkt als een geweldige ervaring!

  3. Dag Tim, als fotograaf mocht ik ook 2 dagen en avonden aanwezig zijn bij Camp Cool. Het leverde mij dezelfde ervaring op als jij. Natuurlijk wist ik al hoe sterk en positief deze jongeren zijn, omdat één van hen mijn dochter is. Jouw inzet vergt echter ook heel wat doorzettingsvermogen, knap hoor, mijn bijdrage heb je al op de rekening gekregen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén